...vendar to samo delno drži, saj na tak način Italijani pripravljajo testenine že cel čas, zato ta recept ni nič novega, je pa zelo okusna brezmesna jed.
Italijani redko ponujajo testenine v kombinaciji z mesnimi polivkami, saj se jih ponuja kot prvi krožnik (primo piatto), takoj za predjedjo (antipasti). Kot drugi krožnik (secondo piatto) ponudijo mesne jedi in ravno zato so testenine večinoma v kombinaciji z zelenjavnimi polivkami, katerih skrivnost je v počasnem kuhanju, da se okusi lepo spojijo in zelenjava povsem sprosti. Tak meni je uravnotežen, jedi se ne ponavljajo in ni preveč mesa.
Sestavine:
bučke različnih barv ali pa ne (7-8 bučk)
2 čebuli
zelenjavna jušna osnova
oljčno olje
Priprava – v ponev vlijemo malo oljčnega olja in rahlo prepražimo narezano čebulo. Bučke operemo, lupino pustimo ali pa jo z lupilnikom za krompir rahlo olupimo in narežemo. Čebuli dodamo bučke in na rahlem ognju dušimo. Občasno dodamo zelenjavno jušno osnovo in premešamo. To ponavljamo vsake toliko časa 3-4 ure, nakar dobimo razpuščeno, kremasto bučkino polivko.
Ločeno v slani vodi skuhamo testenine (sveže testenine), jih dodamo k polivki, premešamo in naribamo parmezan. Tako je ta jed še bolj kremasta in okusna.
Dober tek.